Tulitko hankkineeksi vaimon? Tai avomallin? Alkoiko hankinta puolen vuoden jälkeen nikotella? Taisi koittaa vaan arki kuherruskuukauden päätteeksi. 

Suurin osa elämästä on arkea. Sitä roskapussien viemistä ja törkyisen vessanpöntön pesemistä. Pyykkivuoria toisensa jälkeen, astianpesukoneen tyhjentelyä, imurointia. 

Vaimon käyttöohje lienee helppo. 

Kuuntele, kun hän puhuu huolistaan. Kun et ymmärrä puoliakaan, kysy miten voisit auttaa asiassa. Jos vastaus on et-niin-mitenkään, jatka kuuntelemista, äläkä edes kommentoi.

Jos vaimo pyytää viemään roskapussin mennessäsi, vie se. Sitä ei saa unohtaa. Se kiukku sisällä, pienen asian hoitamatta jättämisestä, voi kasvaa mustaksi raivomöykyksi, ja saat kuulla kunniasi 17 muustakin hoitamatta jättämästäsi asiasta. 

Opettele käyttämään uudestaan pesukonetta. Osasithan sen poikamiesvuosinakin. Jos kuuluit niihin nössyköihin, jotka vei pyykkinsä äidin pestäväksi, kaiva pesukoneen käyttöohje ja opettele sen käyttö.

Älä örise, murise ja valita. Puhu.

Jos vaimo on lähdössä illanviettoon ja puunannut siinä pari tuntia, älä kommentoi mitään typerää. Jos et muuta keksi, sano vaikka vau. Siinä on vaan kolme kirjainta, mutta se on helvetin iso sana. 

Yllätä. Hyvä leffa kotona kainalossa. Tai valmiiksi tehty ruoka ja katettu pöytä. Tyhjennetty astianpesukone. Itse pestyt kalsarit.

Tärkeintä lienee, jos

rakastat, olet lähellä. Kosketat olkapäälle, katsot ihailevasti, otat kädestä, ja viet.

Pidät hyvänäsi.

Ainutlaatuisen yksilön.